Home » Türkiye Medyasından Haberler (Özel), Ümumi » Galatasaray ‘ın yeni formaları

Galatasaray ‘ın yeni formaları

Galatasaray Kulübü, bu yıl ilk kez yeni formaların lansmanını mankenler ve futbolcuların katılımıyla bir podyumda yapmak yerine, interaktif ortamda Galatasaray TV ile ‘www.365g24s.com’ internet sitesinden saat 19.05’de gerçekleştirdi.

AgahMedia.Com portalının NTV Spor’a istinaden haberine göre, Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde, ‘Parçalı Forma’, ‘Arslan Forma’ ve ‘2289 Mercan’ olarak adlandırılan formaların hikayelerine yer verildi.Yeni sezon formalarıyla ilgili açıklama şöyle:
“Parçalı Forma
Galatasaray’ın prestij forması olarak da kabul edilen ve geçen sezondan beri giymeye devam ettiğimiz parçalı formamız 1908’de kullanıldığı ilk günden bugüne kadar çeşitli revizyonlar geçirse de hep aynı ruhla, aynı anlamla sahalarda yerini almaya hazır.
Formamızın taraftar için hazırlanan versiyonunda da, 1908 yılında giyilen ilk parçalı formanın anısına “1908 Galata Sarayı Efendileri” arması bulunuyor. Galatasaray tarihinin yansıdığı parçalı formayla taraftarın, Galatasaray futbol takımına verdiği bu ilk ismin yanı sıra, kurucumuz Ali Sami Yen’i ve unutulmaz futbolcumuz Metin Oktay’ı taraftarın ilk tezahüratıyla bir kez daha anıyoruz: “Ali Sami Bey’lerin, Hasnun’ların, Metin’lerin ahfadıyız; bu ülkede hem sporun hem irfanın ecdadıyız.”
Arslan Forma
Galatasaray Spor Kulübü yıllardır Türk Sporuna önemli katkılar yapmakta ve her spor branşında “ARSLAN” lakabıyla adını en iyi şekilde temsil etmektedir. Bu formamızı ARSLAN FORMA olarak adlandırmamızın sebebi 1916 yılından 1936 yılına kadar 20 yıl aralıksız ve 268 kez Galatasaray için sahalarda yer alan ve 10 yıl boyunca kaptanlık bandını taşıyan Arslan Nihat olarak anılan Nihat Bekdik tarafından bize kazandırılan simgedir.
12 yaşında, Galatasaray Lisesi öğrencisiyken genç takımda forma giymeye başlayan Nihat Bekdik futbolla sınırlı kalmadı; atletizm, yüzme, binicilik ve kürek sporu da yaptı. Üç adım ve yüksek atlamada Türkiye rekorlarının da sahibi olan Bekdik, yüzmede rekorlar kırmış, binicilik alanında da kendisini göstermiş bir sporcuydu. Atlantik Okyanusu’nu aşan ilk Türk yelkenlisinde yine O vardı. “Arslan” isimli yelkenlisi ile yelken yarışlarındayken, Boğaz’ı yüzerek geçme yarışlarında da şampiyonların arasındaydı.
Bekdik’e Arslan unvanı, mücadeleci futbolculuğundan dolayı seyirciler tarafından verildi. Arslan Nihat ‘ın öğrettiği Galatasaraylılık ruhu, Baba Gündüz’ den Turgay Şeren’e ve Metin Oktay’a kadar devam edip günümüze kadar ulaştı.
Rivayete göre kaptan olarak sarı kırmızı takımda oynadığı yıllarda eşofmanının yakasına taktığı arslanlı bir rozet, zamanla ARSLAN kişiliği ile bütünleşti ve onun ardından tüm futbolcular yakalarına aynı rozeti takmaya başladı, Galatasaray’ımızın ARSLANLAR diye anılmasına vesile oldu. “Arslan Forma”mızla, sporcu, mücadeleci ve örnek kaptanımızı minnetle anıyor, gücümüzü simgeleyen bu formamızı Arslan Nihat’a ithaf ediyoruz.
2289 MERCAN
Türkiye Futbol Federasyonu’nun getirdiği son düzenlemeler uyarınca, karşılaşan takımların formalarında ortak renk bulunmaması gerekmektedir. Galatasaray’ımızın renkleri olan sarı, kırmızı ve beyaz başka takımlarda da kullanıldığından, parçalı ve beyaz formalarımızın dışında, çok sıklıkla rastlanmayan bir renkte formaya da ihtiyaç duyulmaktadır.
İlklerin kulübü olan Galatasaray, sportif başarılarının yanı sıra, öncü, yenilikçi ve uluslararası kimliğiyle de köklü bir dünya markasıdır. Geçen sezon, ismimizin M.Ö 279’a dayanan binlerce yıllık etimolojik kökenine ithafen 2288 “majesty” formamızla, takımımızın köklü, cesur ve onurlu kimliği vurgulanmıştır. Galatasaray’ın savaşçı, yenilikçi ruhunun devamı bu sezon mercan rengiyle sahalara taşınacaktır. Başarılar ve mücadeleler için hazırlanan mercan renkli formamızın kod adı 2289’tur.
4. Forma
Ali Sami Yen’den binlerce güzel anımızla ayrılıp yeni stadımıza geçerken kullanacağımız forma. Yakın bir zamanda.”
Bu kontentin portalımızda yayınladığı tarix :

Ucuz təyyarə biletləri və sərfəli otellər burda... ⇒

Sərfəli qiymətlərə satılıq evlər, torpaqlar və obyektlər ... ⇒

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*